We're Löving!

Beauty Expert Carin Hellmans guide: perfekt BUS i tre steg!

| Olivia Sandström

BEAUTY EXPERT CARIN HELLMANS GUIDE:
PERFEKT BUS I TRE STEG!

Self-tan i mist-form har varit min go-to när det kommer till att skapa en perfekt solkysst känsla. Just BUS i sprayform är så osvikligt – det blir aldrig några ränder och att applicera med spray är verkligen busenkelt (!). Och i tre steg och med tre produkter är det så lätt att få en mjuk, jämn ton.

Steg ett är exfoliering – både före, men också i mellan appliceringar. Här är det perfekt att använda Clean & Calm - Facial scrub med mekaniska korn för en kvick storstädning av döda hudceller (som annars kan göra fuskbrännan ojämn). 
Steg två är fukt! Det blir aldrig en perfekt ”bränna” utan att huden maxats med fuktgivande ingredienser. Med Clean & Calm - Facial Cream boostar man huden med hyaluronsyra – en perfekt bas för att en self-tan-mist ska bli jämn och solvarm. Steg tre: Efter exfoliering och fuktboost är det fritt fram för Luminous Bronze - Self-Tan Mist. Spraya med 10-15 centimeters avstånd – mista 5-6 pump jämnt över hela ansiktet. Glöm inte dekolletage! Och något som alltid annars avslöjar – handryggen. Sprayar alltid några extra pump över händer och armar och låter torka. Speciellt nu i vårvintertider där just dessa tre ställen är de som främst exponeras.

Låt misten sjunka in, brukar också klappa lätt över ansikte och dekolletage (glöm inte tvätta händerna efteråt bara). Den här bus-ritualen går att göra morgon, middag eller kväll – det är helt upp till dig. Njut av, att efter 4-6 timmar, se en gradvis solkysst känsla uppenbara sig! 

Det går lika bra att, efter misten sjunkit in ordentligt, gå direkt över till makeup på morgonen, som att låta detta bli en kvällsritual och i stället vakna upp solvarmt fräsch! Eller avvända som en touch up under dagen – återfuktar och piggar upp, samtidigt som huden får en solkysst känsla.  

Text: Carin Hellman